23948sdkhjf

Kinesere vil investere 600 mio. i dansk lydteknologi

De velhavende kinesere vil have kvalitet til øregangene og satser derfor millioner på danske producenter.
Kina er klar til at investere massivt i en bedre lydindustri, og til det formål har man nu sendt en særlig invitation til danske virksomheder og ingeniører.

Med byen Guangzhou som foregangseksempel er der således afsat omkring 600 mio. kr. til et nationalt center for audioindustri, hvor man især har et dansk samarbejde for øje.

Læs også: Dansk højttalerfirma en eksportsucces i Kina

- Det er en stor anerkendelse af dansk lydteknologis position på det globale marked. Der er ingen tvivl om, at vores afsætningsmuligheder i Kina vil øges markant i de kommende år, hvis de danske virksomheder formår at passe deres besøgstid, siger Rasmus Duong-Grunnet, som med base i Shanghai er konsulent for Innovation Center Denmark, til Jyllands-Posten.

Den kinesiske invitation understreger den danske lydindustris gode internationale rygte, ligesom den er det direkte resultat af et initiativ i foråret, hvor 39 store repræsentanter for Kinas lydindustri besøgte Danmark.

Danske højttalerproducenter vælter sig i succes

Med den stigende kinesiske velstand in mente håber man fra dansk side, at forholdet kan opbygges til noget endnu mere holdbart på længere sigt.

- Vi foretrækker at møde den skærpede globale konkurrence sammen med kineserne frem for at stå over for Kina i en konkurrencesituation, som på sigt er ulige, siger Flemming Madsen, facilitator i innovationsnetværket Dansk Lydteknologi, til avisen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07